Skip to main content

De kledinghanger is zó uit de mode

Meters, meters, meters kledingrek. Volgeladen met kleding. Gerangschikt op maat, kleur, uitvoering. En vaak bevindt één bloesje zich in gezelschap van 10 andere vergelijkbare bloesjes, wel in een ander maatje dan. Dat dan weer wel.

Heb jij een briljante ingeving of creatief idee hoe we anders met de kledinghanger kunnen omgaan? Laat je reactie onder één van de drie blogvragen. En wie weet wordt jouw idee wel echt in productie genomen en in retail doorgevoerd.  Start je ontdekkingstocht in retail: hoe zie jij de toekomst van de kledinghanger.

keuze maken kleding winkel
rek vol losse kledinghangers
kleding aan rekken kledinghangers

Wat is jouw mening?

Klik op de onderstaande vragen en reageer nu!

Geschiedenis van de kledinghanger

 

Wikipedia kan niet duiden wie de uitvinder van het ‘knaapje in de kast’, kleerhanger, kledijhanger is. Thomas Jefferson en Rosalie Carwink worden genoemd. mmm. Vreemd. Voor iets wat met miljarden over de wereld gaat. We zoeken verder. Patenten. In 1935 was de Amerikaan Elmer D. Rogers zo slim om patent aan te vragen op de kledinghanger met de broekenstang.

Van origine is de kleerhanger van hout vervaardigd. Menig was voorzien van ingebrand de naam van winkel of couturier. Vlak na de tweede wereldoorlog verschenen de metalen uitvoeringen en tegenwoordig kennen we de kunststoffen versie. De kleerhanger heeft meestal de vorm van menselijke schouders, waardoor het kledingstuk in de juiste vorm blijft. Later verschenen ook de broekenhangers met het befaamde klemmechanisme waarvoor je altijd handen tekort komt.

En blijkbaar spaarden hotelgasten de knaapjes, waardoor hotels genoodzaakt waren een niet-jatbare-variant te bedenken, waarbij het bovenste deel van de hanger vast zit aan de kastconstructie. Niet los te krijgen. En over de opvouwbare hanger en de B-hanger voor beha’s willen we eigenlijk niet teveel praten. Alleen erover denken krijgen we al de zenuwen.

Is hier niet iets anders op te verzinnen?

new arrival kledinghanger

Bekijk hier video’s of beluister onze podcasts

Video

Podcast

Een verhaal heeft altijd meerdere kanten. Video's voor jouw beeldvorming.

  • Previous ProjectWinkelverkopers zijn overbodig

  • Next Project> Binnenkort online